23.1.2012

Vaalihumua

Tulipa mieleen tämä Myrrin kirjoittama juttu vuodelta 2004. :D


Tarhan vaalit

Joka neljäs vuosi syrjäisessä kolkassa Itä-Suomea kuhisee. Itsenäiseksi julistautuneessa kansantasavallassa nimeltä Tarha käydään tiukkaakin tiukemmat vaalit. Aikaisemmin vaalien lopputulos on ollut ennakoitavissa: vaaliehdokas Pepi on saanut yhden äänen, ja nyt jo kymmenen vuotta tarhaa hallinnut Punaisena diktaattorina tunnettu Zita yhden äänen. Puheenjohtajan (Zitan) äänellä vaali on ratkennut aina Zitan hyväksi.

Tänä vuonna kaikki on toisin. Punaiselle diktaattorille on ilmaantunut haastaja. Saanen esitellä: Pärnäsen Topi.

Seuraavassa maakuntamatkalla Tarhan Peräniitylle tehty haastattelu.
Haastattelija: Aivan aluksi, olen ymmärtänyt, että toimitte aikaisemmin kansainvälisen bioterroristiryhmän johtajana, ja toteutitte mm. täsmäiskut omistajanne sängylle sekä lukuisille matoille. Miten kommentoitte?
Pärnäsen Topi: Noh, asjahan mäni niin, että toimin hyvinnii kysseisen ryhmän piätoplokkaana, ja sen lisäks Algeerrian resitenttinä. Luovuin kuitennii molemmista toemista pakon iessä. Mitteekä työ kysyttä. No, Pärnäsen Topi kertoo. Monen mutkan kaatta selevis että Pärnäsen Topista ol tehty tosi-TV-ohjelmoo Algeerrian televiissioon jo kolomatta vuotta! Sammoon syssyyn selevis että miun isoveikkain Varjo olkii karvanen mikki!
Tällä tappoo kommentoip Pärnäsen Topi.

H: Jaahas... Kyllä niin.. Vaalit lähestyvät. Mitkä ovat kampanjanne pääteemat?
PT: Ihan ensimmäisenä, Pärnäsen Topi on pienen koeran asjalla. Pärnäsen Topi on kansan miehhii! Pienten koerien oikeukssii on polojettu nyt tarppeeks!
H: Ymmärsin, että taustajoukoissanne häärää perustamanne Pikkukoirayhdistys..?
PT: Näen on asjan laita. Pikkukoerayhistyksen tarkotuksena on edustoo pikkukoeria.
H: Kuinka maakuntamatkanne ovat muuten sujuneet?
PT: Pärnäsen Topi tietee yhen asjan varmaks: hää ei ennee ikinä mäne Pensasaidan muakuntaan!! On se yhtä helevettii kun pittee aina näetä paikallissii "herkkuja" pistee turpaansa jos meinoo olla kohtelias!! Ensin tyrkättään jottain helevetin suopursusoppaa ja sen jälekeen jos oot ylleensäkkään ennää henkitorreissas jottain niin per**lleen ätäkköö yrttiteetä että meinoo kupsahtaa niille sijoillensa! Muakuntamatkat on sanonko mistä? No sanon: ---
H: [kröhöm]
PT: Voe perhana! Elekee vuan tuota painako! Soon tämä pikkukoeran tempperamentti!
H: Kyllä kyllä... Tuota... Eiköhän tämä jo riitäkin...
PT: Kaakesta huolimatta, muistakkee ienestee!
© Myrri

1 kommentti: