12.11.2012

Savu 6 kk

Puoli vuotta täynnä. Mitat tällä hetkellä 37,5 cm ja 7,5 kg. Luonne vaikuttaa aika kivalta. Paju on vähän koulutellut sitä,  joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. :D Savu irtoaa paljon Kamia ja Varjoa pidemmälle ja tuntuu nauttivan holtittomasta juoksentelusta. Se mennä rymyää pitkin metsiä Pajun perässä ja välillä tulee vähän turakkia kun Pajun reittivalinnat ei aina ole parhaita mahdollisia. Savu on esim. mätkähtänyt päin vastakkaista ojanpenkkaa, kun ei pomppu iiiihan riittänyt yhtä pitkälle kuin Pajulla. Välillä se joutuu palaamaan omia jälkiään takaisin, kun Paju on ehtinyt jo kiitää takaisin tielle ja kohti horisonttia.


Vähän ollaan taas treenailtukin. Sivulle Savu löytää tiensä jo melkoisen sujuvasti, mutta suoritus saattaa sisältää iloloikan. 2o2o-asentoa on myös alettu hakea ja ihan näkee miten Savun aivot sauhuaa kun se yrittää ratkaista tuon arvoituksen. Yritän olla hirveän tarkkana palkan suunnasta, että asento säilyisi suorana. Samoin meidän alkeisjutut sisältää mun edelle irtoamisen, haluan nimittäin puomista itsenäisemmän kuin mitä Kamilla on. Ja nyt mulla on ajatus opettaa asento mahdollisimman alas sinne kontaktille. Jotenkin tuntuis että se ensinnäkin säästää koiran kroppaa ja toisekseen kontaktista pitäis ehkä tulla varmempi, jos koiran ajatus on mahdollisimman alas? Katsellaan mitä tästä tulee.


Naksutteluun on muutenkin löytynyt semmoinen kivan kiihkeä asenne. Savua ihan suututtaa kun muut tekee ja nyt se uskaltaa paljon ronskimmin tarjota käytöksiä kuin alussa. Jollain tapaa läpimurto tapahtui hyllyyn kiipeämistä naksutellessa. Sain Savun menemään ahtaaseen väliin alahyllylle ja siitä sitten lehtilaatikon päälle ja edelleen ylemmälle hyllylle. Annoin sen ihan vapaasti tarjota eri paikkoja ja välillä palkkasin sen lattialle että liikkuminen säilyi koko ajan. Savu jopa näytti hampaita Kamille joka yritti ängetä sen lehtilaatikon päälle! :D Ollaan tehty myös pyykkikorin kanssa treeniä. Savu loikkaa jo reippaasti sinne koriin tai sen päälle ja ryömii sen allekin, jos tuen yhden laidan vähän ylemmäs. Eiköhän siitä temppukoira tehdä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti