30.11.2012

Agileikkikoulussa

Käytiin viime sunnuntaina Savun kanssa agileikkikoulussa. Aiheena oli siis agilityyn liittyvä leikittäminen ja koiran motivointi. Aluksi tehtiin koko ryhmän (5 koiraa) kanssa ympyrää vaihtelevilla nopeuksilla. Välillä vaihdettiin myös suuntaa ja koiraa palkattiin kun se piti kontaktia. Tää oli Savun kanssa vähän jännä juttu. Se nimittäin luuli olevansa ihana ja paras näyttelykoira. Voi miten noloa! Tyyppi vaan venytti askeltaan ja pysyi ravilla vaikka mie yritin kipittää vaikka kuinka lujaa. Ja kun pysähdyttiin niin se mallasi itsensä tyylikkääseen poseeraukseen. Vähän sen piti myös katsella hallia ja muita koiria, mutta ei mitenkään häiritsevän paljon.

Loput jutut sitten tehtiin yksitellen, mutta muut koirat odottivat koko ajan hallissa, eli häiriötäkin oli tarjolla. Eka yksittäisharjoitus oli säntäilyä ja lelulla palkkaamista. Tarkoitus oli innostaa koiraa omalla liikkeellä ja palkita se sitten lelulla kun vauhti oli hyvä. Tehtiin kaksi kierrosta, joista ekalla Savu oli vähän hämillään. Tokalle kiekalle tajusin vähän herätellä sitä tönimällä ja lelulla härräämällä ennen kuin lähdettiin juoksentelemaan ja se toimi varsin hyvin. Savu repii tosi kivasti narulelua, mutta kuolleelle lelulle säntäämistä pitää vielä opetella.

Sitten tehtiin vähän vauhtiluoksetuloja, niin että koiraa pidettiin kiinni ja ohjaaja juoksi edeltä lelun kanssa karkuun. Koiran saavuttaessa lelu heitettiin eteenpäin, eli koiran piti juosta vielä ohjaajan ohi palkalle. Savu vähän vierasti joutumista miehen pitämäksi, joten sitä ei saanut siitä kovin hyvin hetsattua mun perään, kun Savu keskittyi olemaan hyvin pieni ja kiltti shelttipentu. Tehtiin sitten muutama toisto niinkin, että jätin Savun käskyyn ja otin etumatkaa ennen kuin kutsuin sen mukaan. Kaikilla kerroilla vauhti mun perään oli hyvä, mutta Savu ei ihan tajunnut mun edelle juoksemista. Tahtoi mennä siihen että mie heitin lelun ja sitten juostiin kilpaa sen luo. Eli tästä toinen treenattava asia.

Seuraavana taidettiin tehdä siivekkeen kiertoja. Eli kaksi siivekettä, joiden ympäri koiran piti juosta ohjaajan jäädessä ympyrän sisälle. Nää toimi Savulla aika kivasti. Jonkin verran turaa tuli mun toispuoleisuudesta (nggh, eihän lelua voi pitää väärässä kädessä! :D) ja välillä oletin vähän liikaa. Kamilla ja Usvalla kun on ehkä muutama treeni enemmän alla... Mutta se nyt on ihan hyvä virhe, jos Savu ei irtoa kierrolle sen takia että ihana narulelu vilahtaa silmäkulmassa. Leikkimistähän sille on eniten työstetty. Mulla pitäs olla jossain varastossa yks ihan siivekkeellinen hyppy, eli kierrotkin voitas ottaa treenilistalle.

Sitten seurasi koulutuksen jännittävin osuus! Ihan Oikea Agilityeste! Suora putki aika lyhyenä, mutta se oli musta ja aluksi kokeiltiin taas Henkkaa pitelemään Savua. Kyllähän se Savu läpi tuli, mutta piteleminen oli taas vähän epäilyttävää. Tuntui että Savun huomio meni siihen että joku pitelee ja Savun pitää saada kerrottua miten kiltti ja rauhaisa eläin hän on. Päätin sit kokeilla mitä tapahtuu jos jätän koiran käskyyn ja menen toiseen päähän kutsumaan. No, ei mitään ongelmaa. \o/ Sitten Savu jo säntäilikin ihan itsekseen putkeen, eli sain siirtyä ihan normaaliin ohjaamiseen. Hieno pentu!

Lopuksi vielä ratatreeni. Ympyrällä oli putki, hyppy, putki, hyppy, hyppy. Pennuille oli pelkät siivekkeet. Tehtiin rataa molempiin suuntiin. Savu taisi tehdä enimmillään neljää estettä peräkkäin. Putkista se tykkäsi hurjasti ja niille se irtosi ihan kivasti. Siivekkeiden välistä juokseminen oli sille ihan mysteeri. Niille piti saatella koira tosi hyvin, mutta eihän mun juoksuvauhti riitä tämänkään koiran kanssa. :D Kokeilin sitten jättää Savun käskyyn ennen putkea, että sain otettua etumatkaa. Palkkaaminen heittämällä lelu siivekkeiden välistä. Kokeiltiin myös lentävää lähtöä niin, että laitoin Savun kiertämään ekan hypyn siivekkeen. Kyllä Savu ehkä jotain ajatteli, mutta sillä saattoi olla kovalevy vähän täynnä kahden tunnin koulutuksen loppupuolella. :D

Kaiken kaikkiaan koulutus oli tosi kiva ja Savu oli tosi kiva. Kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti