27.2.2015

PRA-testin tulos

Vielä kerran pojat ja tytöt, Varjo & PRA.


Norjan PRA-tutkimuksessa on saatu aikaan jonkinlainen geenitesti ja sain kirjeen, jossa kerrottiin Varjon tulos tuolla testillä. Varjo on sen mukaan vain kantaja. Varjollahan on kahden eri eläinlääkärin silmätutkimuslausunto PRA:sta ja voin kyllä vakuuttaa koiran olleen vuosikaudet täysin sokea. Eli tässä on nyt vaihtoehtoina, että Varjo sairasti PRA:n eri muotoa JA oli myös tämän toisen muodon kantaja tai että Varjo sairasti jotain muuta joka tekee klassisen PRA:n oireet ja sokeuttaa koiran JA oli tuon PRA-muodon kantaja.
Varjon suvussa on melkoinen määrä tiedossa olevia PRA-kantajia. Kaipa on siis mahdollista, että siellä on kulkenut useamman mallin PRA:ta ja niitä ei ole pystytty silmäpeilauksissa erottamaan toisistaan. Tätä tukisi myös se, että Varjon isän geenitestitulos on terve, eikä kantaja, joka sen on täytynyt vähintään olla. Todella harmi, että shelttien PRA-tilanne on näin sekava ja mukana on sotkemassa vielä retinopatiakin.

 Tässä vielä kirjeen sisältö.

2 kommenttia:

  1. Tosi iso harmi, että luotettavan geenitestin löytymiselle matka on vielä todella pitkä tämän rodun parissa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. :/ Ja ilmeisesti tutkimuksen rahoituskin loppui juuri, joten saa nyt nähdä eteneekö tämä mihinkään suuntaan.

      Poista