1.6.2010

Synnytyskertomus

Kirjoitan tätä torstaina, mutta päivään blogiin tiistaille, niin kestää kuvat aikajärjestyksessä.

Lämmöt menivät alas maanantaina iltapäivällä. Silloin syntyi myös ensimmäinen pentu. ;) Kovasti näyttää samalta tyypiltä, kuin se pentu mitä Usva hoivasi ekojen juoksujen jälkeen...

Usva söi kuitenkin iltaruokansa hyvällä vauhdilla ja lämmöt pysyivät illan mittaan alle 37 asteessa. Arvioitiin, että Marian ei kannata lähteä yötä vasten ajamaan tänne, kun eiköhän tässä vielä mene aikaa ennen kuin mitään tapahtuu...

Neljän aikaan aamuyöllä kuulin kuinka Usva petaili laatikossaan. Mietin, että pitäisikö nousta mittaamaan lämmöt, mutta ajattelin sittenkin nukkua vielä vähän. 6:30 heräsin sitten pennun ääniin. :D Sheltit äkkiä ulos tarhaan ja puhelu Marialle "Huomentatäälläonpentumitämieteen?!?!". Usva oli ilmeisen hämillään mihin tuon ekan pennun voi jemmata siksi aikaa että joutaisi synnyttämään lisää. Pentu nimittäin mönki vauhdilla Usvan perässä, kun Usva yritti mennä laatikon toiseen laitaan synnyttämään. Otin sen sitten vatiin kuumavesipullon seuraksi.

6:30 uros 305 g. Valk. takajalkojen kaaret, "normaali" naamaväri, läsi läpi niskaan, rungossa valkeaa.

Toisen pennun syntymän onnistuin jopa näkemään. Usva putsasi kyllä itse, mutta pennun hengitys rohisi vähän, joten heijasin sitä hetken ilmassa.

6:55 uros 255 g. Viiru otsassa, kaulus oikealla, nenävalkea oikealla.

Kolmatta pentua Usva teki pidempään. Uu ponnisti keskittyneesti, mutta aikaa kului ainakin 15 minuutta (siinä ajassa ehtii hyvin kaivaa opaskirjat esiin ja panikoida...) ennen kuin pentu oli ulkona. Kunnon mötkäle se sitten olikin.

7:50 uros 360 g. Pieni täplä niskassa, leveä läsi. (oikeassa laidassa)

Neljännen pennun syntymää en nähnyt. Usva tuntui haluavan tehdä pentunsa rauhassa, joten yritin maleksia muualla ja kävin vaan välillä aina vilkaisemassa mitä tapahtuu. Neljäskin pentu oli uros ja tässä vaiheessa jo nauratti, että Usva käsitti vissiin mun tilauksen vähän väärin. :D Kyllähän mie uroksesta haaveilin, mutta Uu sitten ajatteli tehdä kunnolla valinnan varaa.

9:00 uros 305 g. Tavallinen, läsi ei mene läpi kauluriin, kannukset. (Tavallinen tarkoittaa klassisen väristä. ;) Tämä pentu on eniten Usvan näköinen.)

Sitten syntyi pentueen ainoa prinsessa. Tämänkään syntymää en nähnyt, mutta mikäs siinä, kun Usva tuntui hoksanneen systeemin.

10:00 narttu 305 g. Vähän valkeata, täplä niskassa, kannukset. (kuvassa tuo kostein pentu)

Tässä välissä Mariakin ehti paikalle. Pääsi sentään näkemään yhden pennun syntymän. :D Tämä pentu tuli vähän yllättäen, Usva oli imettämässä muita, kun housukarvoista alkoi yhtäkkiä kuulua vikinää.

11:10 uros 295 g. Tumma, niskassa ja otsassa vähän valkeaa. (kuvassa ihan vasemmassa laidassa)

Kaikki syömässä. :) Housuista näkee, että trikkejä löytyy. Mun tämän hetkinen veikkaus on, että vain narttu on mustavalkea. Mutta sen näkee sitten paremmin, kunhan vähän kasvavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti